Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 12 min 51 s sitten

Airiston Helmi erityisseurannassa jo vuosia – Suomen valtionjohdon huoli: Vihreitä miehiä saatettaisiin majoittaa Turun saaristossa

18 min 48 s ago

Airiston Helmi -nimisen venäläistaustaisen yrityksen tonttikaupat Turun saaristossa ovat olleet 2010-luvulla Suomen hallituksen ja tasavallan presidentin erityisessä seurannassa ja huolenaiheena.

KRP: Suuroperaatiossa löytyi 500 000 euroa käteistä rahaa – myös aluksia tutkittu

1 tunti 25 min ago

Keskusrikospoliisin Turun saariston tapauksen tutkinnanjohtaja Tomi Taskila kertoo Uudelle Suomelle, että viikonlopun kotietsinnöissä Turun saaristossa on löytynyt ainakin 500 000 euroa käteistä rahaa.

Taskila ei tarkenna, mistä rahat ovat tarkalleen ottaen löytyneet, mutta hän kertoo rahojen olleen muovipussissa. Hänen mukaansa rahaa voi vielä löytyä lisää, sillä kaikkea takavarikoitua aineistoa ei ole vielä ehditty käydä läpi. Lisäksi kotietsintäkohteista takavarikoitiin muun muassa asiakirjoja ja tallennusvälineitä.

KL:n analyytikko Airiston Helmestä: ”Eihän tässä ole mitään järkeä bisneksenä”

2 tuntia 29 min ago

Analyytikko Ari Rajala toteaa Kauppalehdessä, ettei Airiston Helmen bisneksissä ole järkeä. Airiston Helmi on liitetty vahvasti Turun saariston viikonloppuiseen jättioperaatioon, vaikkei poliisi ole vahvistanut, mikä yhtiö on talousrikostutkinnan kohteena.

KRP Turun saariston operaation pidätetyistä: Toinen Viron, toinen Venäjän kansalainen

2 tuntia 50 min ago

Keskusrikospoliisi esittää kahta henkilöä vangittavaksi huomenna Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

KRP pidätti kaksi henkilöä suuressa operaatiossa Turun saaristossa viikonloppuna.

”Henkilöitä vaaditaan vangittaviksi epäiltyinä törkeästä rahanpesusta ja törkeästä veropetoksesta syytä epäillä -perusteella. Henkilöt ovat tutkinnan kohteena olevan yrityksen työntekijöitä. Toinen heistä on Viron ja toinen Venäjän kansalainen”, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Venäläismediassa kerrottiin jo aiemmin, että toinen pidätetyistä on Venäjän kansalainen.

Saksa väisti hallituksen hajoamisen – Merkeliltä ”ennennäkemätön” anteeksipyyntö

2 tuntia 55 min ago

Saksan liittokansleri Angela Merkel on pyytänyt julkisesti anteeksi ex-tiedustelupäällikkö Hans-Georg Maassenin tapausta. Merkelin hallitus siirsi Maassenin pois tiedustelupäällikön tehtävistä, mutta Maassenille annettiinkin tilalle aiempaa parempipalkkainen työ sisäministeriössä.

Merkel myöntää, ettei kiinnittänyt tarpeeksi huomiota siihen, miten ihmiset tilanteen kokevat.

Venäläisten tonttikauppoja tutkinut kansanedustaja: Uusi laki hölmöläisten puuhaa – ”Yhtä hyvin voitaisiin piirtää kartta”

6 tuntia 7 min ago

Turun saariston Airiston Helmi -yrityksen tapausta esillä pitänyt kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd) arvostelee hallituksen esitystä, jota moni kansanedustaja kiirehtii viikonlopun suuren poliisioperaation jälkeen.

Venäläismedia: Turun saariston operaatiossa pidätetty Venäjän kansalainen

6 tuntia 59 min ago

Turun saariston poliisioperaatiossa pidätettyjen joukossa on venäläinen henkilö, venäläismedia Ria Novosti kertoo.

Toinen rahanpesututkintaan liittyen Suomessa pidätetystä henkilöstä on Venäjän kansalainen, uutistoimisto Bloomberg kertoo venäläismedia Ria Novostin tietoihin viitaten.

Ria Novosti perustaa uutisen Venäjän Suomen-suurlähetystön lehdistösihteeri Natalia Vezhlivtsevalta saamiinsa tietoihin.

KL: Insinöörejä revitään nyt työstä toiseen – etujärjestö huolestui palkkausvimmasta

9 tuntia 46 min ago

Kamppailu insinööreistä kovenee, kun konsulttiyhtiöt etsivät satoja ammattilaisia töihin, Kauppalehti kertoo.

Osa eri alojen suunnittelu- ja konsulttitoimistoista pyrkii kaappaaman osaajia kilpailijoilta henkilökohtaisilla kirjeillä. Konsultoinnin etujärjestön eli Skolin hallitus julkisti syyskuun alussa paimenkirjeen, joka tuomitsi liian aggressiivisen palkkauksen.

Turun suuroperaatio kiihdyttää vaatimuksia: ”Strategisia paikkoja ei pidä myydä kenellekään”

10 tuntia 57 min ago

Kansanedustajat kiirehtivät nyt joukolla edistämään lakia, joka rajoittaisi ulkomaalaisten tontti- ja kiinteistökauppoja Suomessa. Lakipaketti on tarkoitus saada läpi jo tällä hallituskaudella, mutta jotkut toivoisivat valtion kiinteistöpolitiikkaan sitäkin voimakkaampaa muutosta.

HIFK voitti – Kokkola Stadin derbyjen paluun pääesteenä

23.9.2018 21:58

HIFK voitti jalkapallon Ykkösessä sunnuntaina vierasottelussa tammisaarelaisen Ekenäs IF:n 3-0. EIF:lle tappio oli paha takaisku, ja todennäköisesti tulos merkitsi, ettei EIF nouse ensi kaudeksi Veikkausliigaan ainakaan suoraan.

HIFK nousi voitollaan pisteen päähän sarjakärki Kokkolan Pallo-Veikoista. Pelaamatta kaudesta on neljä kierrosta ja suorasta noususta käydään jännittävä taistelu.

Kokkolan yrityselämä on pumpannut KPV:hen viime vuosina rahaa. Viime vuosi oli seuralle Ykkösessä merkittävä epäonnistuminen, mutta nyt unelma noususta on lähellä.

Suomelle hieno sijoitus MM-lentiksessä – kärki tosin kaukana

23.9.2018 21:25

Suomi päätti lentopallon MM-turnausurakkansa sunnuntaina tappioon. Venäjä voitti jatkosarjapelissä suomalaiset suoraan kolmessa erässä. Eränumerot olivat 25-17, 25-19, 25-22.

Suomi oli aiemmissa jatkosarjapeleissään hävinnyt Italialle 0-3 ja Hollannille 1-3. Kyyti oli kylmää.

Suomen MM-kisasijoitus oli 13:s.

KRP pidätti kaksi jättioperaation yhteydessä – Rikostarkastaja IL:lle: ”Minä en ainakaan pysty näkemään mitään muuta tässä”

23.9.2018 19:23

Keskusrikospoliisi (KRP) kertoo, että Turun saaristossa suoritettuun talousrikostutkintaan liittyen on pidätettynä kaksi henkilöä. 

Aiemmin kiinniotetut kolme henkilöä pidätettiin, mutta yksi heistä on KRP:n mukaan jo päästetty vapaaksi. 

”Hänen osaltaan kuulustelut ovat valmiit. Yhteensä viikonloppuna on kuulusteltu seitsemää henkilöä”, KRP kertoo tiedotteessaan.

KRP teki viikonlopun aikana kotietsintöjä 17 kohteessa Varsinais-Suomen alueella ja takavarikoi kohteista talousrikostutkintaan liittyvää materiaalia, kuten asiakirjoja ja tallennusvälineitä.

Kokoomuslainen vastaa Juha Sipilälle: ”Kuului myös kostolla uhkailua ja tytöttelyä”

23.9.2018 19:08

Kokoomuksen kansanedustaja Saara-Sofia Sirén pahoittelee pääministeri Juha Sipilän (kesk) lausunnon väärinymmärrystä. Samalla hän kuitenkin huomauttaa, että ulkoministeri Timo Soinin (sin) luottamusäänestykseen liittyneet ”ikäväsävyiset viestit” eivät rajoittuneet Sipilän antamaan lausuntoon.

Valtiojohtoa informoitu tapahtumista Turun saaristossa: ”Kyse poikkeuksellisen suuresta operaatiosta”

23.9.2018 15:23

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kertoi pääministerin haastattelutunnilla, että häntä on informoitu keskusrikospoliisin (KRP) operaatiosta Turun saaristossa. Sipilän tietojen mukaan myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö on pidetty ajan tasalla.

”Tässä on kyse poikkeuksellisen suuresta operaatiosta ja ilmeisen vakavista talousrikkeistä, veropetoksista ja rahanpesusta puhutaan. Mutta KRP vastaa sitten tiedottamisesta, emmekä me poliitikot”, Sipilä kommentoi.

Juha Sipilältä kova ukaasi kokoomukselle Ylellä: ”Pitää olla joku faktaperuste”

23.9.2018 14:49

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) vaatii kokoomuksen eduskuntaryhmää selvittämään, mihin perustuivat syytökset siitä, että pääministeri olisi vähätellyt kokoomuksen kansanedustajien kokemusta perjantaina luottamusäänestyksen aiheuttaman tilanteen vaikeudesta.

Jorma Ollilaa rajusti ryöpyttänyt Risto Siilasmaa: ”Siihen syyllistymme me kaikki vuorollamme”

23.9.2018 12:19

Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa arvioi Helsingin Sanomissa, että hänen edeltäjänsä Jorma Ollilan Nokiaan luoma pelon ilmapiiri oli yksi syy Nokian kännykkäliiketoiminnan romahtamiseen.  Myöhemmin Siilasmaa kuitenkin loiventaa arvosteluaan Twitterissä ja sanoo, että kaikki syyllistyvät huonoon johtamiseen vuorollaan. 

Juhana Vartiainen avautuu Soini-äänestyksestä: ”Tämä sattui minuun ilkeästi”

23.9.2018 11:38

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen kuvailee ulkoministeri Timo Soinin (sin) perjantaisen luottamusäänestyksen olleen vaikea hallituspuolueiden kansanedustajille, koska oli selvää, että samalla äänestetään koko hallituksen jatkosta.

Ilkka Kanerva KRP:n operaatiosta LM:lle: ”Saaristomerellä on tehty kaikenlaisia havaintoja vuosien aikana”

23.9.2018 11:13

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok) sanoo Lännen Medialle toivovansa, että hallitus kiirehtii maakauppoja rajoittavaa esitystä.

”Olisin odottanut nopeampaa toimintaa lainsäädännön suhteen. Olemme varmasti 10–20 vuotta myöhässä”, hän kommentoi.

Timo Soinin luottamuksen puolesta äänestänyt naiskansanedustaja: ”Uuden palon sammuttamiseen ei koko palokunta enää suostu”

23.9.2018 10:39

Kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma kertoo äänestäneensä ulkoministeri Timo Soinin (sin) luottamuksen puolesta perjantaina, koska kyseessä ei ”missään mielessä” ollut aborttiäänestys.

”Itse äänestin Soinin ja sitä kautta hallituksen koossa pysymisen puolesta. Aborttiäänestys tämä ei ollut missään mielessä, koska abortti on ollut Suomessa laillinen jo vuodesta 1970, eikä tähän oikeuteen olla kajoamassa nytkään”, hän perustelee Puheenvuoron blogissaan.

Teemu Pukki elää upeaa syksyä – suomalaiselle futikselle toivoa

23.9.2018 10:12

Suomalaisesta jalkapallosta on kansainvälisen tason osalta tullut syyskuussa positiivisia uutisia. Miesten A-maajoukkue Huuhkajat on voittanut Kansojen Liigassa Unkarin sekä Viron. Molemmissa otteluissa voittomaaleista vastasi Teemu Pukki, joka jyrää myös seurajoukkueessaan Norwichissa.

Lauantaina Pukki maalasi jälleen. Hän osui keskityspallosta, kun Norwich kaatoi Queens Park Rangersin vieraissa 1-0.

Pukki on tehnyt Norwichille tänä syksynä jo viisi maalia yhdeksässä ottelussa. Hän osunut viidessä perättäisessä ottelussa, kun maaottelut lasketaan mukaan.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat